Στο blog μας θα βρείτε μια ποικιλία άρθρων που αφορούν διάφορες ασθένειες των κατοικίδιων ζώων. Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε ολοκληρωμένες πληροφορίες, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε τις καλύτερες αποφάσεις για την υγεία των ζώων σας. Καλύπτουμε τα πάντα, από κοινά συμπτώματα έως συγκεκριμένες επιλογές θεραπείας.
Τύποι ασθενειών των ζώων
Στο blog μας συζητάμε τις πιο κοινές ασθένειες των ζώων που προσβάλλουν σκύλους και γάτες. Θα μάθετε περισσότερα για τις μολυσματικές ασθένειες, τις χρόνιες ασθένειες και πολλά άλλα. Κάθε θέμα καλύπτεται με προσοχή και λεπτομέρεια για να διασφαλιστεί ότι μπορείτε να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις για τα αγαπημένα σας κατοικίδια.
Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της φροντίδας των κατοικίδιων ζώων είναι η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων. Στα άρθρα μας θα σας δώσουμε συμβουλές για το πώς να εντοπίσετε έγκαιρα σημάδια ασθένειας στα κατοικίδια ζώα σας. Αυτό σημαίνει ότι τα κατάλληλα μέτρα μπορούν να ληφθούν πιο γρήγορα για την προστασία της υγείας των ζώων σας.
Παρέχουμε επίσης λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με διάφορες διαθέσιμες επιλογές θεραπείας για τις πιο κοινές ασθένειες των κατοικίδιων ζώων. Από εναλλακτικές θεραπείες έως σύγχρονες ιατρικές προσεγγίσεις. διασφαλίζουμε ότι μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας.
Το Vets Care Center δεσμεύεται να σας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και να σας κρατά ενήμερους για τις τελευταίες εξελίξεις στην κτηνιατρική. Μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα κατοικίδιά σας ζουν υγιείς και ευτυχισμένες ζωές.
Στο κτηνιατρείο μας Vets Care Center είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε το κατάλληλο εμβολιακό πρόγραμμα σε κάθε ζωάκι με βάση τις ανάγκες του.
Βάση της σημερινής φιλοσοφίας, τα εμβόλια διακρίνονται σε “Συστηνόμενα” και “Προαιρετικά” με βάση την κλινική τους χρησιμότητα και ασφάλεια. Η κάθε κατηγορία περιλαμβάνει διαφορετικά εμβόλια με βάση την γεωγραφική περιοχή.
Τα συστηνόμενα εμβόλια είναι:
Για τις γάτες:
Για τους σκύλους:
Ενώ τα εμβόλια που συστήνονται σε ειδικές επιδημιολογικές συνθήκες ή προαιρετικά εμβόλια είναι:
Για τις γάτες:
Για τους σκύλους:
**Για να γίνει εμβολιασμός κατά της FeLV στις γάτες και κατά της λεϊσμάνιας στους σκύλους, θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις επιβεβαίωσης ότι δεν έχει ήδη εκτεθεί στον ιό.*
Η κεντρική ιδέα της σύγχρονης εμβολιολογίας είναι στο να εμβολιάσουμε το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ζώων με τα συστηνόμενα εμβόλια και στην ορθολογική χρήση των προαιρετικών εμβολίων για τη μεγιστοποίηση της προστασίας καθώς και την ελαχιστοποίηση των επιπλοκών.
Πότε ξεκινάνε τα εμβόλια σε ένα ζωάκι?
Το αρχικό εμβολιακό πρόγραμμα για τα σκυλάκια και τα γατάκια μας ξεκινά από τις 6-8 εβδομάδες, εκτός από το πρώτο εμβόλιο της λύσσας που γίνεται στις 12 εβδομάδες.
Το συστηνόμενο εμβόλιο της γάτας είναι το Tricat στο οποίο συμπεριλαμβάνονται η πανλευκοπενία, ερπητοϊός και καλυκοϊός. Ενώ στο σκύλο, το συστηνόμενο εμβόλιο είναι το DhPPi το οποίο προσφέρει ανοσία κατά όλων των λοιμογόνων παραγόντων εκτός της λύσσας όπου γίνεται ξεχωριστά.
Η επανάληψη γίνεται κάθε 3-4 εβδομάδες έως την ηλικία των 4 μηνών όπου κάνουμε αναμνηστικους εμβολιασμούς κάθε 2-6 μήνες. Εξαίρεση και πάλι αποτελεί το εμβόλιο κατά της λύσσας όπου η επανάληψη γίνεται κάθε 1-3 χρόνια αναλόγως το σκεύασμα.
Είστε έγκυος και έχετε γάτα; Τι πρέπει να γνωρίζετε
Υπάρχει μια διαδεδομένη αντίληψη ότι οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να έχουν γάτες, καθώς υπάρχει κίνδυνος αποβολής. Στην πραγματικότητα, η εγκυμοσύνη και η συνύπαρξη με μια γάτα δεν αποτελούν πρόβλημα, εφόσον τηρούνται βασικοί κανόνες υγιεινής.
Ο βασικός λόγος ανησυχίας είναι το παράσιτο Toxoplasma gondii, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τοξοπλάσμωση. Το παράσιτο αυτό ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής του στις γάτες, οι οποίες αποβάλλουν τις ωοκύστεις του μέσω των κοπράνων. Οι ωοκύστεις είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στο περιβάλλον και μπορούν να μολύνουν τόσο ζώα όσο και ανθρώπους.
Ο όρος «Σύνδρομο της Πανδώρας» έχει βάση σε 40 χρόνια κλινικής και ακαδημαϊκής έρευνας με γάτες με χρόνια συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος, όπως για παράδειγμα την αιματουρία, συχνουρία, ούρηση εκτός δοχείου και δυσουρία.
Για πολλά χρόνια θεωρούνταν ότι παθήσεις του κατώτερου ουροποιητικού ήταν αποτέλεσμα τροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, που προκάλεσε σχηματισμό λίθων στρουβίτη.
Όμως, η μείωση του μαγνησίου απλώς άλλαξε τη σύνθεση των λίθων, χωρίς να εξαλειφθούν τα χρόνια συμπτώματα.
Φαίνεται πως η κύρια αιτιολογία είναι η χρόνια ενεργοποίηση του συστήματος αντίδρασης στο στρες, που επηρεάζει το νευρικό, ενδοκρινικό και ανοσοποιητικό σύστημα.
Η ακράτεια ούρων είναι η οποιαδήποτε άθελη απώλεια ούρων. Είναι ένα κοινό πρόβλημα και μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του σκύλου αλλά και του κηδεμόνα του.
Μπορεί να συμβεί όταν ο σκύλος κοιμάται, κινείται ή ακόμα και όταν είναι ξύπνιος αλλά ανίκανος να ελέγξει τα ούρα του.
Πού οφείλεται όμως η ακράτεια;
Τα αίτια μπορεί να είναι:
1. Ορμονικά
2. Διαταραχές του Νευρικού Συστήματος
3. Ουρολογικές Παθήσεις
4. Ακράτεια λόγω άγχους ή συμπεριφορικών παραμέτρων
5. Υποκείμενα Ιατρικά Προβλήματα
Τι πρέπει να κάνετε αν ο σκύλος σας έχει ακράτεια;
1. Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του ζώου πριν και μετά το συμβάν
2. Συγκρατήστε άλλα τυχόν συμπτώματα όπως δυσκολία στην ούρηση
3. Επισκευθείτε ένα κτηνιατρείο
Υπάρχουν διάφοροι μολυσματικοί παράγοντες που οδηγούν σε κερατοπιπεφυκίτιδα της γάτας.
Ως κηδεμόνες μπορεί να παρατηρήσετε κόκκινα, δακρυσμένα ή μισόκλειστα μάτια στις γάτες σας.
Όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι συμπτώματα κερατοεπιπεφυκίτιδας και να οδηγήσουν σε τύφλωση της γάτας χωρίς την κατάλληλη θεραπεία.
Τρεις βασικοί λοιμώδη παράγοντες είναι:
© Copyright. Alle Rechte vorbehalten.
Wir benötigen Ihre Zustimmung zum Laden der Übersetzungen
Wir nutzen einen Drittanbieter-Service, um den Inhalt der Website zu übersetzen, der möglicherweise Daten über Ihre Aktivitäten sammelt. Bitte überprüfen Sie die Details in der Datenschutzerklärung und akzeptieren Sie den Dienst, um die Übersetzungen zu sehen.